ГоловнаСуспільствоЖиття

Двоє російських поліцейських попросили притулку в Україні

Російські правоохоронці звернулися до службовців КП "Гоптівка" в Харківській області.

Двоє російських поліцейських попросили притулку в Україні

У пункті пропуску Гоптівка (Харківська обл.) до співробітників Держприкордонслужби України звернулися двоє громадян РФ з проханням про політичний притулок. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Громадяни РФ виявилися діючими співробітниками органів внутрішніх справ РФ, яких переслідують у Росії за принципову позицію щодо протидії злочинності.

"Причиною, що спонукала їх просити політичний притулок в Україні, стало приховування від переслідування у зв'язку з їхньою службовою діяльністю... Росіяни пояснюють, що особи, які потрапили в поле їх зору як співробітників поліції РФ, є стійким злочинним угрупованням, що займається розповсюдженням наркотичних речовин, з чіткою і розгалуженою системою зв'язків серед чиновників різного рівня у владних структурах РФ", - сказано в повідомленні.

За словами росіян, вони стали жертвами переслідування впливових людей через те, що намагалися протидіяти поширенню наркотиків в аптеках на ділянці своєї відповідальності. Вони також стверджують, що стосовно них на території РФ внутрішньою безпекою МВС РФ сфабриковано і розслідується Слідчим Комітетом замовна кримінальна справа.

"Не сподіваючись на справедливе розслідування в зв'язку із замовленням "згори", вони прийняли рішення втекти з РФ в Україну. Росіяни також відзначили, що друзі повідомили їх про реальну загрозу їхній волі, здоров'ю і навіть життю. Проводяться відповідні заходи перевірки щодо об'єктивності наданої інформації", - сказано в повідомленні Держприкордонслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram