ГоловнаСуспільствоВійна

В ОРДЛО в'їхали 14 вантажівок Червоного Хреста з гуманітарними вантажами

Жителям Донбасу відправили продуктові набори, ліки, будівельні та сільськогосподарські матеріали.

В ОРДЛО в'їхали 14 вантажівок Червоного Хреста з гуманітарними вантажами
Фото: Макс Требухов

14 вантажівок від Міжнародного комітету Червоного Хреста проїхали в четвер уранці через КПВВ "Новотроїцьке" на непідконтрольну владі України частину Донбасу. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

"Через КПВВ "Новотроїцьке" на виїзд на тимчасово окуповану територію України проїхали 14 вантажівок від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Для жителів Донбасу направлено гуманітарну допомогу вагою 231,4 тонни, а саме: продуктові набори, сільськогосподарські матеріали, будівельні матеріали, лікарські засоби та товари медичного призначення", - сказано в зведенні ДПСУ.

Нагадаємо, з початку 2019 року не повідомляли про жоден "гуманітарний конвой" для жителів ОРДЛО з боку Росії. З початку окупації Донбасу РФ направила в Донецьку та Луганську область загалом не менш ніж 84 "гуманітарних конвоїв", здебільшого в 2015-2016 роках.

83-й російський "гумконвой" прибув на Донбас наприкінці листопада минулого року. Російська сторона заявляла, що в ньому було більш ніж 400 тонн дитячих продуктових наборів, медичного майна і медикаментів. У жовтневому "гумконвої" ОБСЄ виявила військові машини.

Росія не дозволяє Спостережній місії перевіряти продукцію, яку постачають в ОРДЛО як "гумдопомогу", або стежити за її розвантаженням. Під виглядом "гумконвоїв" РФ ввозить товари для бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram