ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтаві затримали громадського активіста за шантаж забудовника

Він вимагав гроші від організації за "невтручання" в діяльність компанії.

У Полтаві затримали громадського активіста за шантаж забудовника
Фото: Нацполиция

Оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області затримали керівника громадської організації в підозрі вимоги і отриманні хабара в розмірі 459 тис. грн. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

За даними слідства, чоловік вимагав гроші за невтручання у підприємницьку діяльність компанії.

Фото: Нацполіція

У разі несплати коштів підозрюваний погрожував ініціювати перевірки будівництва контролюючими органами, влаштовувати пікети і перешкоджати будівельним роботам на будмайданчику.

За даними інтернет-видання "Полтавщина", активіста звуть Андрій Хамов. Будівництво, через яке він погрожував підприємству, розташоване на вул. Сапіго.

Фото: Нацполіція

10 квітня правоохоронці затримали чоловіка під час отримання хабара. На цей момент його затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Нагадаємо, 9 квітня 2019 року у Вінницькій області затримали чиновника ОДА під час отримання 180 тис. грн "відкату" від переможця тендеру. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram