ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ веде переговори з другим за популярністю луна-парком в Європі про облаштування Гідропарку

Переговори з німецьким парком розваг тривають з 2014 року.

Київ веде переговори з другим за популярністю луна-парком в Європі про облаштування Гідропарку
Фото: klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко розраховує залучити інвестиції власників найбільшого парку розваг у Німеччині Europa-park, щоб облаштувати аналогічний парк у Києві на території Гідропарку. Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

"Ми плануємо створити великий парк розваг і активного відпочинку на території столичного Гідропарку. Це територія майже 130 гектарів, острів недалеко від центру міста. І сьогодні нам потрібен інвестор, який вкладе кошти, досвід і ідеї в реалізацію такого великого проекту", - сказав мер Києва.

Кличко відвідав Europa-park, розташований у місті Руст і зустрівся з його власниками. Там йому провели екскурсію і розповіли, як розвивали цю територію парку, а також про нові проекти.

Мер Києва помітив, що в Europa-park усе дуже цікаво і затишно зроблено, стилізовано під старовинне містечко з сучасними атракціонами: "І для дітей влаштовані локації не тільки для розваг, а й з пізнавальними функціями. Словом, тут щасливі і діти, і їхні батьки. Я давно мрію і буду робити все, щоб подібний парк з'явився і в Києві", - додав Віталій Кличко.

Зараз Europa-park є другим за відвідуваністю парком розваг в Європі після Діснейленду в Парижі. Минулого року його відвідало понад 6 млн осіб.

Кличко почав переговори з німецьким Europa-Park про створення зони атракціонів у Гідропарку в Києві в грудні 2014 року.

Нагадаємо, реконструкція Київського Гідропарку почалася ще в 2017 році. Тоді Віталій Кличко говорив, що територія Гідропарку не оновлювалася понад 20 років, і найближчі плани - повернути їй славу однієї з найкращих зон відпочинку столиці. "Ми ведемо переговори з компаніями з Кореї, Австрії, Німеччини, США, щоб перетворити київський Гідропарк на рекреаційну зону з парком розваг рівня Діснейленду. І зацікавленість у інвесторів є", - стверджував тоді Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram