ГоловнаСуспільствоЖиття

"Нацкорпус" у центрі Києва вимагає розслідування оборонного скандалу

Націоналісти проводять акцію "Вдуй свинарчукам".

Представники "Національного корпусу" і "Національних дружин" в Києві провели акцію "Вдуй свинарчукам" з вимогами активізувати розслідування розкрадань в оборонному комплексі.

Активісти "Нацкорпусу" колоною пройшли до будівель правоохоронних органів: Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, озвучивши там свої вимоги, повідомляє кореспондент LB.ua.

Після цього біля Адміністрації президента на Банковій близько двох сотень активістів роздали рожеві повітряні кулі із зображенням перекресленого рила свині. Також вони спорудили інсталяцію з валіз, на яких написані прізвища представників чинних органів влади, зокрема і президента Петра Порошенка.

Активісти вимагають "призначити всім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією майна; оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету, в частині, яка не належить до інформації з обмеженим доступом".

Мітингувальники планують передати свої вимоги представникам силових структур, а від генпрокурора вимагають щотижневих звітів про стан розслідування справ, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.

Територію Адміністрації президента охороняє близько сотні правоохоронців.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що син Олега Гладковського Ігор разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Кугою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн гривень.

Поки що з усієї трійки затриманий тільки Рогоза. Він перебуває під судом у справі про шахрайство, не пов'язаній з "Оптимумспецдеталлю", і нещодавно отримав нову підозру в несплаті податків. Другий фігурант - Віталій Жуков - донедавна не мав статусу і значився як знайомий, який вивів Рогозу на Ігоря Гладковського.

Ігор Гладковський називає це розслідування фейком, але незважаючи на це, його батько був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО.

9 квітня Президент Петро Порошенко призначив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Раніше комісію очолював Олег Гладковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram