ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну на запрошення Володимира Кличка прибули експерти VADA

Можливо, вони візьмуть тести у кандидатів у президенти.

В Україну на запрошення Володимира Кличка прибули експерти VADA
Владимир Кличко
Фото: EPA/UPG

На запрошення боксера Володимира Кличка в Україну прибули спеціалісти Добровільної антидопінгової асоціації (Voluntary Anti-Doping Association, VADA), яка здійснює забір й аналіз допінг-проб, організовує різні програми і тести для допуску спортсменів до професійних поєдинків.

Про це пише SportAarena.

Приїзд фахівців VADA в Україну - ініціатива Володимира Кличка, який раніше запропонував власним коштом організувати професійну здачу аналізів для кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського.

Делегацію очолює президент і засновник організації Маргарет Гудман.

Кличко у своєму Twitter прокоментував рішення цитатою колишнього президента США Джона Кеннеді: «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе, а спитай, що ти можеш зробити для своєї країни".

"Саме так я і роблю", - написав Володимир Кличко.

Нагадаємо, 3 квітня Зеленський записав відеозвернення, в якому покликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і закликав пройти медогляд. "Кандидати повинні показати, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів", - заявив Зеленський.

5 квітня Порошенко здав аналізи на території НСК "Олімпійський", а Зеленський - у приватній лабораторії. У штабі чинного президента заявили, що Зеленський здав аналізи жартома, а не всерйоз.

Того самого дня Зеленський виклав у Facebook результати дослідження на наркотики з датою забору крові 2 квітня, а потім поміняв на 5 квітня.

Коментуючи події Володимир Кличко заявив, що таке швидке отримання результатів неможливе і запропонував кандидатам пройти тест, який проходять професійні спортсмени. Зеленський заявив, що більше не буде здавати аналізи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram