ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Естонії почалися найбільші у світі навчання з кібербезпеки

Військові відбиватимуть хакерську атаку на вигадану країну Берилію.

В Естонії почалися найбільші у світі навчання з кібербезпеки
Фото: itforum365.com.br

З 8 по 12 квітня 2019 року в Таллінні проходитимуть найбільші у світі навчання з кібербезпеки Locked Shields. Про це повідомляє Центр кіберзахисту НАТО.

"Щорічні навчання - це унікальна можливість для національних кіберекспертів практикувати захист національних IT-систем і критичної інфраструктури під напруженим тиском жорсткої кібератаки", - заявили в Центрі кіберзахисту НАТО в Таллінні.

Навчання проводять з метою можливості тренування фахівців у сфері захисту інформаційних систем і критичної інфраструктури від кібератак. Locked Shields є найбільшими в світі навчаннями з кібербезпеки, вони щорічно проводяться з 2010 року.

"Організатори об'єднують технічну і стратегічну гру, дозволяючи країнам-учасницям практикувати весь ланцюжок командування в разі серйозного кіберінциденту, від стратегічного до оперативного рівня і задіюючи як цивільні, так і військові можливості", - заявлено на сайті Центру кіберзахисту.

Згідно зі сценарієм тренування, придумана острівна держава Берилія стикається з погіршенням ситуації в сфері безпеки у виборчий період. Усе це супроводжується скоординованими кібератаками, які викликають серйозні збої в роботі електромереж, систем очищення води, мереж громадської безпеки й інших критично важливих компонентів інфраструктури.

Нагадаємо, в грудні 2018 року відповідальні за кібербезпеку підрозділи Збройних Сил України перейшли на бойовий режим роботи. Основна діяльність цих органів - захист інформаційно-телекомунікаційних систем ЗСУ від зовнішніх і внутрішніх загроз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram