ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові знову підірвали і пограбували банкомат

У результаті події ніхто не постраждав.

У Харкові знову підірвали і пограбували банкомат
Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові вночі невідомі підірвали банкомат. У результаті події ніхто не постраждав. Сума завданих банківській установі збитків встановлюється.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Близько 3:35 у поліцію надійшло повідомлення про те, що на вулиці Валдайській невстановлені особи пошкодили банкомат і заволоділи грошима.

"На місці події працювали слідчо-оперативна група районної поліції і працівники вибухотехнічного управління. Експерти встановили, що всередині банкомату стався вибух саморобного вибухового пристрою у вигляді заряду вибухової речовини, об'єднаного з детонатором. Пристрій активували дистанційно, з використанням велосипедного троса. Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження", - йдеться в повідомленні.

Фото: hk.npu.gov.ua

Фото: hk.npu.gov.ua

Факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка). Санкція статті - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше, в лютому, в Харкові невідомі підірвали два банкомати та забрали касети.

3 квітня 2018 року в Харкові підірвали банкомат ПриватБанку, розташований у магазині, і забрали з нього гроші.

1 листопада 2018 року підірвали і обчистили банкомат, розташований на сходовому майданчику адміністративної будівлі на вулиці Великій Панасівській.

Аналогічні злочини сталися 21 липня 2017 року селі Покотилівка біля Харкова, 26 червня 2017 - в сусідньому селищі Високе, 21 листопада 2017 - в селищі Мала Данилівка.

У всіх випадках грабували банкомати ПриватБанку. Лише 13 червня 2018 року підірвали банкомат Ощадбанку на вулиці Краснодарській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram