ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Один військовослужбовець отримав поранення.

За добу бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил. У результаті один військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"7 квітня озброєні формування Російської Федерації 10 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... Під час обстрілів один військовослужбовець отримав поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції наших військ шість разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля села Гнутове; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Широкине; двічі зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу селища міського типу Новотроїцьке, зазначили у штабі ООС.

Також під обстрілами опинилися населені пункти Попасна, Катеринівка, Новозванівка.

З початку поточної доби бойовики двічі відкривали вогонь у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" - з гранатометів різних систем у районі Авдіївки; зі станкових протитанкових гранатометів різних систем у районі Кам'янки.

За даними української розвідки, чотирьох бойовиків НВФ знищено і 14 поранено. Також знищено один бронетранспортер противника.

Нагадаємо, 6 квітня в результаті обстрілів на Донбасі загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram