ГоловнаСуспільствоЖиття

На зміну місця голосування перед другим туром українці мають 9 днів

Кінцевий термін подачі документів - 15 квітня.

На зміну місця голосування перед другим туром українці мають 9 днів
С сегодняшнего дня украинцы могут начать процедуру временного изменения места голосования
Фото: EPA/UPG

Відсьогодні українці можуть почати процедуру тимчасової зміни місця голосування без зміни місця реєстрації. Про це на брифінгу повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, пише УНІАН.

"Відсьогодні наші громадяни мають можливість змінити місце голосування. І це також одна з причин, чому ми намагалися якнайшвидше, не втрачаючи рівня професіоналізму, оглянути всі документи і вийти на підсумки голосування", - сказала Сліпачук.

Голова ЦВК також додала, що відділи ведення Державного реєстру виборців будуть працювати у вихідні дні для прискорення процесу щодо зміни місця голосування.

"Вперше підсумки виборів були встановлені протягом семи днів з дня голосування. Крім того, якщо в 2014 році був 31 протокол з позначкою "уточнений", то цього року був 41 такий протокол, але ми однаково змогли обробити всі документи в більш короткі терміни і отримати уточнені дані", - зазначила Сліпачук.

Подати документи для зміни місця голосування перед другим туром можна до 15 квітня включно.

Тим, хто змінював місце голосування перед першим туром, необхідно зробити це повторно.

Нагадаємо, перед першим туром президентських виборів майже 316 тис. українців змінили місце голосування. Водночас за останній тиждень було подано понад 210 тис. заяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram