ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ відправило в регіони ліки від гепатиту C

Близько 600 пацієнтів в 24 областях України отримають ліки безкоштовно.

МОЗ відправило в регіони ліки від гепатиту C
Фото: 2day.kh.ua

У регіони відправили 1772 упаковки засобів для лікування вірусного гепатиту С (ВГС) у дорослих з діючими речовинами софосбувір і велпатасвір. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"Майже 600 пацієнтів з гепатитом С в 24 областях та місті Києві отримають ліки безкоштовно", - зазначає МОЗ.

Зокрема, найближчим часом в українських лікарнях буде доступний препарат "Епклюза", який Україна отримала у вигляді гуманітарної допомоги від Гілеад Сайєнсіз Айленд ЮС.

Крім гуманітарної допомоги, держава закупила ліки від гепатиту С за кошти державного бюджету через міжнародні організації. Ці ліки теж будуть відправлені в регіони найближчим часом.

Нагадаємо, Гепатит C - хвороба печінки, яку викликає вірус гепатиту С, який передається з кров'ю. У значної кількості людей хронічна інфекція гепатиту С розвивається у цироз або рак печінки. За допомогою противірусних препаратів можна вилікувати понад 95% людей з інфекцією гепатиту С і так знизити ризик смерті від раку і цирозу печінки.

Влітку 2018 року МОЗ розробило стратегію боротьби з гепатитами "В" і "С" до 2030 року. Основні завдання стратегії полягають у фінансуванні заходів з профілактики, діагностики та лікування гепатитів, вакцинації дітей, удосконаленні системи діагностики та лікування гепатитів, а також поліпшенні оснащення установ медвиробами та витратними матеріалами для дезінфекції і стерилізації та удосконаленні системи утилізації шприців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram