ГоловнаСуспільствоЖиття

Катер "Прилуки" та фрегат НАТО провели спільні стрільби

За тренуванням спостерігав російський корабель-розвідник "Іван Хурс".

Катер "Прилуки" та фрегат НАТО провели спільні стрільби
Катер "Прилуки" и фрегат НАТО провели совместные стрельбы
Фото: mil.gov.ua

Український ракетний катер "Прилуки" разом з фрегатом Королівських ВМС Канади "Торонто" виконали в Чорному морі спільні практичні артилерійські стрільби.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

Відзначають, що спільні тренування типу "PASSEX" з кораблем українських ВМС у Чорному морі, стали "завершальним акордом" візиту в Україну кораблів НАТО.

Під час навчань на борту "Прилук" були два канадських офіцери, які керували діями українського і канадського кораблів під час виконання завдання. "Особливо їх вразила спритність екіпажу під час проведення спільних артилерійських стрільб", - відзначили в Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Дії екіпажу під час навчань були доведені практично до автоматизму: "пряме попадання в мішень на відстані 2000 метрів".

Повідомляють також, що за тренуванням спостерігав російський корабель-розвідник "Іван Хурс".

"Однак, незважаючи на небажаних гостей, усі заходи було виконано на високому рівні і в повному обсязі. Це ще раз доводить, що поглиблення співпраці між флотами країн НАТО і України сприяє зміцненню стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні", - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, напередодні НАТО узгодило пакет заходів для посилення безпеки в Чорному морі. Новий пакет передбачає навчання особового складу ВМС України, візити в порти й обмін інформацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram