ГоловнаСуспільствоЖиття

Іспити для отримання водійських прав фіксуватимуть на відео, - МВС

Кабмін вніс зміни до низки постанов, пов'язаних з порядком видачі прав, а також акредитації автошкіл.

Іспити для отримання водійських прав фіксуватимуть на відео, - МВС
Фото: Vodiy.ua

Кабінет Міністрів вніс зміни до низки постанов, пов'язаних із порядком видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл.

Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій у Фейсбуці.

Серед головних нововведень він назвав введення відеофіксації складання іспитів на знання ПДР і навичок навчання.

"Відтепер під час здачі практичного іспиту дії кандидата в водії і екзаменатора будуть фіксуватися за допомогою обладнання, яке встановлюватимуть у кожному екзаменаційному авто", - пояснив Криклій.

Також тепер скласти іспит у сервісному центрі можна впродовж двох років після закінчення автошколи. Раніше кандидат у водії міг прийти складати іспит через п'ять років після закінчення автошколи.

Зміни також стосуються і діяльності автошкіл, зокрема, спрощено механізм акредитації установ (фактично автоматична акредитація). Акредитацію проводитимуть регіональні сервісні центри МВС, а не головний. А також скасували необхідність придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв.

Усі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що Кабмін вивчить можливість видачі водійського посвідчення без курсів.

У листопаді 2017 року уряд прийняв рішення видавати перші права тільки на два роки.

Після закінчення цих двох років посвідчення водія замінюється на постійне терміном дії 30 років без складання іспиту, якщо водій упродовж дворічного терміну вчинив не більш ніж два адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. В іншому випадку потрібно буде повторно складати іспит для отримання постійного посвідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram