ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі поліцейські затримали двох підозрюваних у сутенерстві

Серед них росіянка, яка незаконно перебуває на території України.

У Дніпрі поліцейські затримали двох підозрюваних у сутенерстві
Фото: npu.gov.ua

Поліція Дніпропетровської області 3 квітня затримала двох співмешканців-сутенерів, які залучали мешканок Дніпра до проституції. Про це йдеться на сайті Національної поліції.

Сутенери - 31-річний житель Дніпра і 34-річна громадянка Російської Федерації, яка перебувала в Україні незаконно.

За даними співробітників управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, жінка шукала дівчат і схиляла їх до занять проституцією.

До обов'язків її співмешканця належав жорсткий контроль за дисципліною секс-працівниць, графіком їх виходу на роботу, пошуком клієнтів, координація дій дівчат, а також їхня охорона. Після надання сексуальних послуг, які оцінювалися від 600 до кількох тисяч гривень, сутенери забирали половину заробленого.

Спільники орендували в Дніпрі 7 квартир, у яких дівчата приймали клієнтів.

3 квітня 2019 року поліція провела обшуки, в результаті яких вилучила гроші, візитні картки, мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази, які підтверджують злочин співмешканців.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Зловмисників затримали, їм загрожує від 4 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, взимку 2019 року київська поліція затримала власницю борделю в центрі Києва. Вона мала дві орендовані квартири (на Хрещатику і на Великій Васильківській), а також 12 жінок для заняття проституцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram