ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР передало до суду справу поліцейського Мельникова за побиття активістів біля Подільського райвідділу

Співробітника поліції підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень.

ДБР передало до суду справу поліцейського Мельникова за побиття активістів біля Подільського райвідділу
Подозреваемый Василий Мельников
Фото: LB.ua

Центральний апарат Державного бюро розслідувань направив до суду обвинувальний акт щодо співробітника Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції Києва Василя Мельникова за побиття активістів біля Подільського райвідділу Києва 9 лютого.

Про це повідомила перша заступниця голови ДБР Ольга Варченко.

Співробітника поліції підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення провини в суді поліцейському загрожує покарання на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, 9 лютого співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 із них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

У результаті події близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Поліцейського Мельникова звинувачують у тому, що з криком "Лежати, Бандера" вдарив активіста С14 біля входу до райвідділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram