ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Епіфаній привітав НАТО із 70-річним ювілеєм

"Тільки разом ми можемо захистити свободу від зла".

Митрополит Епіфаній привітав НАТО із 70-річним ювілеєм
Митрополит ПЦУ Епифаний
Фото: пресс-служба президента

Голова Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав партнерів України з НАТО із 70-річчям від дня підписання Північноатлантичного договору.

"Вітаю наших друзів із 70-річчям договору НАТО. Свого часу євроатлантичні країни об'єдналися, щоб захищати свободу. Свобода - це дар Божий, апостол Павло говорить: "Де Дух Божий, там свобода". Тільки разом ми можемо захистити цей дар від зла", - написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, сьогодні, 4 квітня, НАТО відзначатиме 70 років з часу підписання договору про створення. Про те, з якими викликами Альянс підійшов до ювілею, читайте в матеріалі LB.ua "З днем народження, НАТО"

22 листопада минулого року Рада проголосувала за те, щоб прописати в Конституції курс країни на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО, а також виключити з неї норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні. 7 лютого Рада включила курс на членство в ЄС і НАТО у Конституцію.

Президент Петро Порошенко підписав зміни в Конституцію 19 лютого 2019 року - під час спеціального засідання Ради, присвяченого п'ятій річниці з початку збройної агресії РФ проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram