ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва людину застрелили через квартирне питання

Чоловік, який отримав частину квартири у спадок, не хотів пускати всередину нових мешканців.

Фото: npu.gov.ua

У Печерському районі в центрі Києва під час перестрілки загинула людина. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Місцева мешканка повідомила поліцію, що в сусідній квартирі на вулиці Круглоуніверситетській чутно постріли. На місці події поліцейські встановили, що конфлікт виник між двома чоловіками через житлове питання.

"Попередньо встановлено, що сестра одного з учасників конфлікту продала частину квартири іншій особі. Троє чоловіків, нібито на правах нових власників, прийшли в будинок і намагалися туди потрапити. Чоловік, який перебував у приміщенні, спробував їм перешкодити і вистрілив з рушниці. В результаті один із візитерів отримав вогнепальне поранення в живіт, його доставили в лікарню, де він незабаром помер", - повідомили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці затримали 57-річного чоловіка, який влаштував стрілянину. Упродовж тривалого часу він жив за кордоном, а після отримання в спадщину квартири повернувся до Києва. З місця події криміналісти вилучили мисливську рушницю.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ("Умисне вбивство") Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 31 березня в Полтаві чоловік улаштував стрілянину через конфлікт у маршрутці. Стрільця швидко затримали, постраждалих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram