ГоловнаСуспільствоЖиття

Місцезнаходження зниклого після обшуків у Криму активіста залишається невідомим

Раніше адвокат повідомив, що російські силовики затримали Едема Яячікова.

Місцезнаходження зниклого після обшуків у Криму активіста залишається невідомим
Фото: facebook/Крымская солидарность

Місцезнаходження кримськотатарського активіста Едема Яячікова, який пропав після масових обшуків у Криму, залишається невідомим.

Про це повідомив російський журналіст Антон Наумлюк.

"Поліція проводить формальні дослідчі дії з приводу заяви дружини Едема Яячікова, місцезнаходження якого невідоме з 27 березня, коли співробітники ФСБ і поліції провели в його будинку обшук (а також обшук і затримання в будинках 23 інших фігурантів справи)", - написав Наумлюк в фейсбуці.

Журналіст вважає, що такі дії поліції спростовують неофіційні заяви представників російської слідчої групи нової "справи Хізб ут-Тахрір" про те, що Яячіков затриманий в рамках справи за 205.5 статтею КК Російської Федерації.

"Таким чином, або він неофіційно перебуває в руках співробітників ФСБ і це ховається, або досі ними не найдений. У будь-якому випадку, його доля залишається невідомою. Машина була знайдена в Сімферополі, справу про викрадення за заявою подружжя порушено не було", - додав Наумлюк.

29 березня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що російські силовики затримали кримськотатарського активіста. Напередодні ввечері дружина Яячікова Сусанна подала в російську поліцію заяву про викрадення чоловіка.

Публічних коментарів представників російської поліції з приводу зникнення Яячікова і поданої за цим фактом заяви, на цей момент немає.

29 березня заарештованих в Криму 23-х кримськотатарських активістів за другою сімферопольського «справою Хізб ут-Тахрір» вивезли в Росію.

27 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував дев'ятьох кримськотатарських активістів, затриманих раніше вранці. 28 березня райсуд Сімферополя заарештував ще 14 кримськотатарських активістів до 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram