ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Львівської області затримала шахрая, який видавав себе за інспектора з розмитнення "євроблях"

Чоловік "заробив" близько 800 тис. доларів.

Поліція Львівської області затримала шахрая, який видавав себе за інспектора з розмитнення "євроблях"
Фото: EPA/UPG

Поліція Львівської області затримала 38-річного Андрія Булу, підозрюваного в шахрайстві на 800 тис. доларів за послуги з розмитнення автомобілів на європейських номерах. Про це повідомляє регіональне управління поліції.

23 лютого в поліцію із заявами про шахрайство щодо розмитнення автомобілів почали звертатися перші постраждалі. Всі вони пояснювали, що передали документи на транспортні засоби з іноземною реєстрацією і грошові кошти в сумі від 2 тис. до 4 тис. доларів чоловікові на ім'я Андрій, який видавав себе за митного брокера та обіцяв допомогти в розмитненні цих автомобілів. Підозрюваний орендував офіс в будівлі митного поста "Західний" в Городку (Львівська область).

Всього в поліцію надійшло 120 таких заяв від жителів Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за частинами 1, 2, 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Чоловік переховувався від слідства і був оголошений в розшук.

В кінці минулого тижня зловмисник був затриманий, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

1 квітня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 35 днів з можливістю внесення застави в розмірі 3,842 млн гривень.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, з 25 листопада 2018 року резидентам України заборонено ввозити в країну автомобілі на іноземній реєстрації без сплати митних платежів або грошової застави. З 25 листопада 2018 року по 24 лютого 2019 року на пільгових умовах були розмитнені 218 тисяч транспортних засобів на іноземних номерах, їх власники сплатили до бюджету 13,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram