ГоловнаСуспільствоЖиття

Стокгольмський суд розгляне транзитну справу "Газпрому" і "Нафтогазу" навесні 2021 року

Слухання у справі призначено на квітень-травень.

Стокгольмський суд розгляне транзитну справу "Газпрому" і "Нафтогазу" навесні 2021 року
Стокгольмский арбитражный суд
Фото: oilreview.kiev.ua

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма (Швеція) проведе слухання про стягнення $11,58 млрд із російського газового монополіста "Газпром" на користь НАК "Нафтогаз України" у квітні-травні 2021 року.

Про це йдеться в річному фінансовому звіті "Газпрому", передають "Українські Новини".

Зазначають, що 6 вересня 2018 року Арбітражний інститут Торгової палати прийняв рішення про консолідацію розглядів і 28 грудня 2018 року було сформовано склад арбітражу.

Слухання у справі призначено на квітень-травень 2021 року.

Нагадаємо, в березні суд в Англії призупинив справу про виконання на території Англії рішення Стокгольмського арбітражу про спір між "Газпромом" і "Нафтогазом".

"Нафтогаз" готовий скоротити позовні вимоги до "Газпрому" з $12 млрд до $2 млрд у разі укладення довгострокового контракту на транзит газу через територію України. Раніше голова правління НАК Андрій Коболєв заявляв, що "Нафтогаз" готовий відмовитися або переглянути позов до "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі на транзит газу в разі укладення довгострокового транзитного контракту.

28 лютого минулого року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" про компенсацію за недопостачені "Газпромом" обсяги газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд на користь "Нафтогазу". За кожен день несплати боргу нараховується пеня в розмірі понад $0,5 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram