ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові четверо дітей потрапили до лікарні з отруєнням

Усі малолітні пацієнти ходили в один дитячий садок.

У Львові четверо дітей потрапили до лікарні з отруєнням
Фото: zik.ua

У Львові в Сихівське відділення поліції 1 квітня надійшло повідомлення про те, що четверо дітей віком від 3 до 5 років доставлені в лікарню з діагнозом "гостра кишкова інфекція", одну з них уже відпустили додому, зазначено на сайті поліції Львівської області

Про цей випадок медики повідомили Сихівське відділення поліції. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Як повідомляє ресурс ZAXID.NET, гостру кишкову інфекцію спочатку діагностували у вісьмох дітей, четверо дітей лікувалися амбулаторно.

Встановлено, що всі малолітні пацієнти є вихованцями дитсадка №130 на вул. Трильовського, 9. Одну дитину після надання медичної допомоги відпустили з лікувального закладу, троє інших - досі госпіталізовані.

Призначено експертизи, поліцейські встановлюють обставини отруєння дітей.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до 6 місяців.

Узимку в Нетішині Хмельницької області в дитячому садку №5 отруїлися 8 дітей. Повідомляли, що це був спалах харчової токсикоінфекції.

У цьому ж дитячому садку в 2018 році в результаті спалаху гострої кишкової інфекції занедужали 56 осіб, із них 44 - діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram