ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ відправить ще 15 осіб на лікування за кордон

Лікуватися поїдуть 10 дорослих і 5 дітей.

МОЗ відправить ще 15 осіб на лікування за кордон
Фото: wbur.org

Комісія Міністерства охорони здоров'я за кошти держбюджету скерувала на лікування за кордон ще 15 осіб: десять дорослих і п'ятеро дітей. На цю мить їхні захворювання не лікують в Україні. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Як повідомляє прес-служба МОЗ у понеділок, згідно з ухваленим на четвертому у 2019 році засіданні рішенням комісії, на лікування цих пацієнтів буде витрачено близько 52 млн грн. Частину цих коштів виділять з держбюджету, ще частину візьмуть із залишків коштів, які перебувають на рахунках іноземних клінік.

"В Іноземні клініки за програмою "Лікування громадян України за кордоном" скеровують громадян України для отримання медичної допомоги переважно в наслідок онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань і вроджених аномалій розвитку в разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України", - зазначено на сайті міністерства.

Раніше в 2019 році в закордонні клініки було скеровано ще 75 осіб.

Нагадаємо, МОЗ пропонує прискорити процедуру відправки пацієнтів на лікування за кордон. Згідно з Проектом змін, також передбачається введення системи запобігання зловживанням і неправомірним діям, чітких тимчасових регламентів для кожного процесу та затвердження форм документів, удосконалення процедури скерування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram