ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Рівненській області розслідують раптову смерть 6-місячної дитини

Дівчинка померла через дві години після щеплення від поліомієліту та гепатиту B.

У Рівненській області розслідують раптову смерть 6-місячної дитини
Фото: moz.gov.ua

29 березня в Костополі (Рівненська область) раптово померло 6-місячне немовля. Це сталося після того, як йому зробили двоє щеплень - проти гепатиту B і поліомієліту, однак у МОЗ заявили, що зв'язку з вакцинацією наразі не встановлено.

Прес-служба Центру громадського здоров'я повідомила, що близько 14:00 дитині зробили двоє щеплень інактивованими (неживими) вакцинами. Дівчинка отримала другу дозу проти гепатиту (першу дозу вкололи ще в пологовому будинку, стан після того щеплення був задовільним) і щеплення від поліомієліту вакциною ІПВ.

О 16:14 батьки викликали дитині "швидку", але до приїзду бригади о 16:25 дитина померла.

Співробітники комунального підприємства "Обласне бюро судово-медичної експертизи" Рівненської обласної ради провели розтин і встановили попередню причину смерті: раптова смерть з ознаками дихальної недостатності й набряк мозку. Тепер тривають лабораторні дослідження з метою встановлення остаточної причини.

Того ж дня щеплення проти поліомієліту з того самого 10-дозового флакона зробили ще восьми дітям. Стан усіх є задовільним. Дітей перед щепленнями і після оглядав лікар. Холодовий ланцюг зберігання вакцин у кабінеті щеплень дотримується належним чином.

На сайті поліції йдеться, що смерть дитини розслідуватимуть у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України - неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльністю на термін до трьох років.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram