ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики здійснили 19 обстрілів на Донбасі у п'ятницю

Ситуація в районі ООС значно загострилася.

Бойовики здійснили 19 обстрілів на Донбасі у п'ятницю
Фото: facebook.com/pressjfo.news

За минулу добу, 29 березня, бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, водночас 16 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За добу окупанти витратили 100 артилерійських боєприпасів калібрів 152, 122, 120 та 82 мм.

"Російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил з артилерійських систем, мінометів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

Зазначається, що у порівнянні з попередньою добою, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил значно загострилася.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстріляв наших захисників сім разів: біля населених пунктів Широкине, Авдіївка, Водяне, Лебединське, Верхньоторецкое, Павлопіль.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 12 обстрілів: біля населених пунктів Троїцьке, Новоолександрівка, Кримське, Попасна, Вільне, Золоте-4, Зайцеве.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, четверо отримали поранення.

На обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши водночас чотирьох і поранивши шістьох окупантів, йдеться в повідомленні військових.

Також вогнем знищено зенітний ракетний комплекс "Оса-АКМ" та станцію РЕБ Р-330Ж "Житель" російсько-окупаційних військ.

З початку цієї доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram