ГоловнаСуспільствоЖиття

​На складі аеропорту "Бориспіль" знайшли нерозмитнених товарів на 10 млн гривень

Перевіряється версія слідства щодо спроби переміщення товарів працівниками митниці поза контролем.

​На складі аеропорту "Бориспіль" знайшли нерозмитнених товарів на 10 млн гривень

Під час огляду складів на території вантажного терміналу міжнародного аеропорту "Бориспіль" виявили нерозмитнених товарів на суму близько 10 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Київської області.

"Під час обшуків та огляду складів на території вантажного терміналу ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" виявили високоліквідні нерозмитнені товари (мобільні телефони, медичне обладнання, деталі для електронних сигарет) на суму близько 10 млн гривень, однак у товарно-супровідних документах зазначено, що це тільки аксесуари до мобільних телефонів", - ідеться в повідомленні. 

Фото: kobl.gp.gov.ua

Тепер перевіряється версія слідства про спробу переміщення працівниками митниці та суб'єктами господарювання товарів поза митним контролем.

"У ході досудового розслідування ведеться документування протиправної діяльності посадових осіб Київської митниці ДФС під час переміщенні окремими суб'єктами господарювання через митний кордон України товарів поза митним контролем, оформлення їх з мінімізацією митних платежів у спосіб використання підроблених документів", - наголошується в повідомленні.

У кримінальному провадженні призначено низку експертиз, після завершення яких буде ухвалено рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, наприкінці січня Київська митниця затримала в аеропорту "Бориспіль" велику партію ASIC-майнерів, які використовуються для видобутку криптовалюти.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram