ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура підготувала звинувачувальний акт у справі перестрілки в Княжичах

Обвинувальний акт і матеріали розслідування скеровано на затвердження процесуальному керівнику.

Генпрокуратура підготувала звинувачувальний акт у справі перестрілки в Княжичах
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування перестрілки в Княжичах, в результаті якої загинули п'ятеро співробітників поліції. Обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні скерували процесуальному керівнику для вирішення питання про його затвердження. Про це повідомляє прес-служба відомства.

П'ятьох підозрюваних ознайомили з матеріалами справи: трьом з них загрожує по 15 років ув'язнення, ще двом - довічний термін.

Розслідування встановило, що керівники кількох підрозділів Національної поліції в Києві "незаконно і безпідставно організували, а окремі з них забезпечили" застосування вогнепальної зброї на ураження людей. В результаті перестрілки загинули чотири людини, пошкоджено службові автомобілі та інше майно поліції. Сума матеріального збитку у справі перевищує 3 млн гривень.

Дії п'яти підозрюваних кваліфіковано за статтями про перевищення влади, замах на умисне вбивство, організацію умисного вбивства.

Нагадаємо, в грудні 2017 року суд поновив на посаді екс-голову карного розшуку поліції Києва, якого усували після стрілянини в Княжичах.

Перестрілка сталася 4 грудня 2016 року. Київський карний розшук за підтримки спецпризначенців КОРД проводив спецоперацію із затримання грабіжників. Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію в одному із сусідніх будинків. Поліцейські охорони затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції Києва, які брали участь у спецоперації. Після цього між ними почалася перестрілка, в результаті чого загинули п'ятеро поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram