ГоловнаСуспільствоЖиття

У поштові скриньки жителів Чернігова розкидали листівки з погрозами позбавити субсидії за проданий на виборах голос

Поліція закликає городян не піддаватися на провокації політтехнологів.

27 березня в поштові скриньки жителів Чернігова розкидали листівки, текст яких психологічно тисне на пенсіонерів. Мовляв, вони продали свій голос, тому їх участь у виборах - злочин. До поліцейським вже звернулося четверо переляканих пенсіонерів, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"У листівках зі штампом і підписом невідомого людям загрожують кримінальним переслідуванням. Це при тому, що підтвердження продажу голосу саме цими заявниками немає. Більш того, з них вимагають сплатити податки за незаконне збагачення, інакше погрожують позбавити субсидії", - йдеться в повідомленні.

Фото: cn.npu.gov.ua

У поліції зазначають, що інформація про виявлення подібної кореспонденції надходить з різних районів Чернігова. Підкреслюється, що таким чином чернігівців намагаються залякати і створити умови, при яких їм буде страшно йти на дільниці.

Правоохоронці перевіряють інформацію як про скупників голосів, так і про їх продавців. Згідно зі статтею 160 Кримінального кодексу України, першим загрожує до семи років ув'язнення, другим - обмеження волі на строк до двох років.

Станом на 27 березня в поліцію Чернігівської області надійшло понад 160 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Переважна більшість з них стосується можливого підкупу виборців. Триває розслідування 14 кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram