ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Від ускладнень кору за тиждень в Україні померли 4 людини

Кількість нових випадків знову почала зростати. 

Від ускладнень кору за тиждень в Україні померли 4 людини
Фото: EPA/UPG

За минулий тиждень в Україні померли від ускладнень кору 4 людини. Про це повідомляє прес-центр МОЗ.

За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за минулий тиждень в Україні виявлено 2179 нових випадків кору, серед них 1020 дорослих і +1159 дітей.

МОЗ нагадує, що від кору немає специфічного лікування, однак вчасна вакцинація запобігає зараженню або полегшує перебіг хвороби. Вакцинуватися за календарем або надолужити пропущені щеплення можуть безкоштовно всі діти до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, педагоги та медики. 

Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими за державний рахунок, можна тільки в комунальних («державних») закладах охорони здоров'я, що надають первинну допомогу. Скеровувати на щеплення можуть сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

Якщо в кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з'ясування причини. Якщо головний лікар не може надати потрібної інформації, можна звертатися до департаменту/управління охорони здоров'я у вашій області: http://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram