ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя, який ухвалив вирок Януковичу, отримав лист із погрозами (оновлено)

Такі ж листи отримали ще двоє суддів.

Суддя, який ухвалив вирок Януковичу, отримав лист із погрозами (оновлено)
Слева-направо: Судьи Оболонского районного суда Константин Васалатий, Владислав Девятко и Максим Титов зачитывають приговор Викт
Фото: EPA/UPG

Голова Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко, котрий, зокрема, вів справу Віктора Януковича, заявляє про отримання листа з погрозами з електронної пошти під назвою "С14". Відповідну заяву опубліковано на сайті Вищої ради правосуддя.

"На виконання вимог закону повідомляю, що 18 березня 2019 року об 11:14 на адресу Оболонського районного суду Києва [email protected] з електронної пошти [email protected] надійшло електронне повідомлення із заголовком "Чекай, сволото" та із вкладенням погрозливого змісту", - сказано в заяві.

Суддя Дев'ятко розцінює цей факт як кримінальне правопорушення, а саме - погроза насильством судді у зв'язку із здійсненням ним правосуддя. Він просить Вищу раду правосуддя і Генеральну прокуратура розслідувати цей інцидент. 

Оновлення. Про надходження повідомлень з погрозами на офіційні електронні адреси судів нібито від С14 повідомили також голова Сумського окружного адміністративного суду Микола Шаповал і глава Чугуївського міського суду Харківської області Зіновій Гуменний.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

Відзначається, що повідомлення від відправника [email protected], містить висловлювання: "Всім суддям України смерть", "Герої не вмирають - вмирають вороги", "Слава нації! Смерть ворогам!", "Всім, хто перешкоджає отриманню свободи трудового люду", а також попередження "Ми йдемо до тебе".

Глава Чугуївського міського суду Харківської області Зіновій Гуменний пов'язує такі події з тим, що 19-20 березня 2019 року в суді розглядалося клопотання про обрання запобіжного заходу чотирьом підозрюваним за фактом вбивства військовослужбовця.

Фото: court.gov.ua

Раніше голова націоналістичної організації "С14" Євген Карась 20 березня у своєму профілі в соціальній мережі Facebook спростував причетність організації до розсилання цих листів.

"Хтось від імені С14 розіслав листи. До десятка судів і прокуратур України. Тепер співробітників оперативних і оперативно-технічних служб легально відрядять на "прослушку" і стеження за активістами С14. У всіх регіонах України", - зазначив він.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва заарештував і призначив заставу 115 тис. гривень для поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного в побитті активіста націоналістичної організації "С14" біля Подільського районного відділу поліції в Києві.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram