ГоловнаСуспільствоВійна

Пункт пропуску "Золоте" на Донбасі відновив роботу (оновлено)

Раніше бойовики "ЛНР" заявили, що блокуватимуть відкриття.

Пункт пропуску "Золоте" на Донбасі відновив роботу (оновлено)
КПВВ "Золотое" возобновил работу
Фото: dpsu.gov.ua

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" в Луганській області, що розташований на лінії розмежування, відновив свою роботу. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"За рішенням командувача Об'єднаних сил пропуск осіб та транспортних засобів через КПВВ "Золоте" з 07:00 24 березня 2019 року відновлено. Прикордонники та інші правоохоронці зі складу Об'єднаних сил готові до здійснення пропускних операцій", - наголошується в повідомленні.

Водночас додається, що наразі жоден громадянин і транспортний засіб через КПВВ "Золоте" не пройшли.

Однак пізніше інформацію про КПВВ "Золоте" було видалено зі сторінки Держприкордонслужби у Facebook і сайту без будь-яких коментарів.

Оновлення 16:20. Командувач об'єднаних сил Сергій Наєв повідомив, що контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" відкрили сьогодні в односторонньому порядку. Про це інформує штаб ООС у Facebook.

"На КПВВ розгорнуто шість пунктів паспортного контролю, на випадок ворожого обстрілу побудовані бетонні укриття для відвідувачів і працівників пропускного пункту. На КПВВ є пункт обігріву та місця для відпочинку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий пункт зможе пропускати півтори тисячі автомобілів за робочу зміну.

Зазначається, що окупаційна влада не надала гарантій безпеки громадянам України, які захочуть скористатися КПВВ "Золоте".

Командувач силами ООС нагадав, що гостра потреба в автомобільному КПВВ в цьому районі виникла після того, як бойовики зруйнували мости через річку Сіверський Донець.

Введення в роботу КПВВ "Золоте" дозволило б розвантажити КПВВ в Станиці Луганській, через який щодня проходить понад 11 тисяч громадян.

Раніше бойовики "ЛНР" заявили, що блокуватимуть відкриття.

Нагадаємо, відкриття КПВВ "Золоте" вже тричі блокувалося "ЛНР" з весни 2016 року. Пункт пропуску в Золотому суттєво спростить життя для 135 тисяч осіб, які проживають в районі міста і змушені робити величезний гак, щоб перетнути лінію зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram