ГоловнаСуспільствоЖиття

У "ЛНР" заявили, що заблокують відкриття пункту пропуску "Золоте"

Україна запланувала відкриття на ранок 24 березня.

У "ЛНР" заявили, що заблокують відкриття пункту пропуску "Золоте"
Автомобильный контрольно-пропускной пункт Золотое
Фото: slovoidilo.ua

У самопроголошеній "Луганській Народній Республіці" заявили про намір заблокувати відкриття пункту пропуску "Золоте" в Луганській області. Про це повідомив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник, пише РБК-Україна з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Пасічник зазначив, що пропуск через КПВВ "Золоте" почнеться тільки після прийняття узгодженого з "ЛНР" рішення в Мінську.

"Незважаючи на відсутність домовленостей між "ЛНР" і Україною про відкриття пункту пропуску "Золоте", Київ має намір 24 березня в односторонньому порядку відкрити перехід і направити через нього велику кількість людей в "ЛНР". З метою забезпечення безпеки життя і здоров'я людей пункт пропуску "Золоте" з боку "Луганської народної республіки" буде закритий до прийняття узгодженого сторонами конфлікту - "ЛНР" і Україною - рішення на переговорах в Мінську", - заявив ватажок бойовиків.

Тим часом українська сторона СЦКК заявила, що російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій відмовилася надати гарантії безпеки на час відкриття КПВВ "Золоте", чим навмисно погіршує гуманітарну ситуацію в регіоні.

Відкриття пункту пропуску заплановано на 7 ранку 24 березня.

Нагадаємо, відкриття КПВВ "Золоте" вже тричі блокувалося "ЛНР" з весни 2016 року. Пункт пропуску в Золотому істотно спростить життя для 135 тисяч осіб, які проживають в районі міста і змушені здійснювати величезний гак, щоб перетнути лінію зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram