ГоловнаСуспільствоПодії

У відділенні банку в Одеській області виявили "чорну" касу для підкупу на виборах

Гроші призначалися для членів комісій і спостерігачів

У відділенні банку в Одеській області виявили "чорну" касу для підкупу на виборах
В Одесской области обнаружили "черную" кассу для подкупа на выборах
Фото: Прокуратура Одеської Області\Facebook

В Одеській області правоохоронці виявили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил. Про це інформує прес-служба прокуратури Одеської області.

Мережу поширили на території п'яти районів області: Балтського, Подільського, Окнянского, Кодимського і Савранського.

"Чорна" каса була і працювала в режимному приміщенні одного з відділень "ПриватБанку" в Подільському, а саме в службовому кабінеті керівника відділення. Громадянка з 2011 року обіймає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переводу банківської установи в статус державної", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці застали керівника відділення під час розподілу 1 млн 300 тис. гривень на майбутню винагороду підконтрольним членам комісій та спостерігачам.

Залежно від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували платити 2-3 тис. грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу симпатію кандидатам на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій. Також правоохоронці зафіксували схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.

Кримінальне розслідування ведеться за ч.3 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права), ч. 4 ст.160 (Підкуп виборця) КК України. Покарання за порушення виборчого законодавства передбачає до 7 років ув'язнення.

Раніше в поліції назвали чотири найбільш поширені схеми підкупу виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram