ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко спростував вимогу ЮНЕСКО про припинення робіт з будівництва пішохідного мосту в Києві

"Хочу наголосити, що роботи тривають, і наприкінці весни ми плануємо відкрити міст".

Кличко спростував вимогу ЮНЕСКО про припинення робіт з будівництва пішохідного мосту в Києві
Фото: пресс-служба президента

Мер Києва Віталій Кличко  прокоментував поширену ЗМІ інформацію, про те, що ЮНЕСКО нібито висловилася за припинення робіт зі зведення велосипедно-пішохідного мосту між Володимирською гіркою і Аркою Дружби народів.

За словами мера, жодних таких вимог з боку ЮНЕСКО до КМДА не надходило, повідомляє  прес-служба Кличка.

"Я хочу вас запевнити: будівельні роботи з будівництва цього мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству. Зараз роботи тривають і жодних вимог від ЮНЕСКО про припинення робіт міська адміністрація не отримувала", - сказав Кличко.

Фото: kyivcity.gov.ua

Мер зазначив, що роботи здійснюються за межами буферної зони об'єкта всесвітньої спадщини Софії Київської, а межі буферної зони затверджені наказом Міністерства культури від 2017 року. Під час робіт жодним чином не порушено законодавство.

Також, за словами Кличка, КМДА звернулася до експертної ради Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць для надання експертних висновків про вплив проекту будівництва цього мосту.

"У висновку йдеться про те, що вплив будівництва пішохідного мосту на фізичне збереження об'єкта Всесвітньої спадщини фактично відсутній. Ми з ЮНЕСКО постійно у співпраці. Чекаємо на зустріч з представниками організації в квітні. Хочу наголосити, що роботи тривають, і наприкінці весни ми плануємо відкрити міст", - наголосив мер Києва.

Напередодні LIGA.net опублікувала лист Міністерства культури України в КМДА  від 11 лютого, з якого випливає, що ЮНЕСКО вимагає призупинити всі роботи з будівництва пішохідно-велосипедного моста, який повинен з'єднати Володимирську гірку з аркою Дружби народів.

Будівництво пішохідно-велосипедного мосту - один з найгучніших проектів адміністрації Віталія Кличка. Планувалося, що він з'єднає два маршрути - парк "Хрещатий" з парком "Володимирська гірка". Довжина моста становитиме 210 м, ширина - коливається від 6 до 14 метрів.

Мостовий перехід стане частиною великого туристичного маршруту, який буде починатися на Пейзажній алеї, а закінчуватися біля Києво-Печерської лаври.

Плани побудувати міст між Володимирською гіркою і аркою Дружби народів були і у попередньої влади Києва. Однак будівництво почалося тільки в грудні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram