ГоловнаСуспільствоЖиття

У СБУ заявили про підготовку "вкидання" проти керівництва і МВС

Кіберполіція встановила хакерів, які розсилали листи від імені глави МВС з "правилами" поведінки на виборах.

У СБУ заявили про підготовку "вкидання" проти керівництва і МВС
СБУ

У столичному управлінні Служби безпеки дізналися про "чергове інформаційне вкидання", яке готується напередодні виборів президента України.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

"За даними Служби безпеки, готується чергове "вкидання" в інформаційний простір, яке стосуватиметься нібито листування між керівництвом СБУ і Міністерства внутрішніх справ напередодні майбутніх виборів президента України", - йдеться в повідомленні.

"Підтвердженням фейковості документів є їх невідповідність формам, затвердженим СБУ, інструкції щодо порядку організації секретного діловодства, внутрішньовідомчим наказам і загальноприйнятим нормам офіційного листування, а також граматичні та стилістичні помилки", - наголосили в спецслужбі.

СБУ закликає ЗМІ перевіряти інформацію перед її оприлюдненням.

Одночасно із заявою СБУ кіберполіція заявила, що встановила хакерів, які розсилали фейкові листи від імені глави МВС Арсена Авакова з "правилами" поведінки на виборах, повідомляється на сайті Нацполіції.

"Пошта, з якої здійснювалося розсилання фейкових листів, була створена 21 березня 2019 року на території Російської Федерації. Водночас зловмисники використовували засоби анонімізації для запобігання їх ідентифікації. У фейкових листах співробітників поліції закликали під час охорони громадського порядку в день виборів вчиняти дії на користь одного з кандидатів у президенти і приділити "особливу увагу" порушенням законодавства з боку членів виборчих комісій і спостерігачів від конкурента цього кандидата", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в МВС створили міжвідомчий штаб, який працюватиме цілодобово в останній тиждень перед виборами. Раніше МВС запустило систему онлайн-моніторингу порушень на виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram