ГоловнаСуспільствоЖиття

В останній тиждень перед виборами міжвідомчий штаб МВС працюватиме цілодобово

Поліція, Держприкордонслужба, ДСНС і Міграційна служба перейшли на посилений режим.

В останній тиждень перед виборами міжвідомчий штаб МВС працюватиме цілодобово
Фото: mvs.gov.ua

У Міністерстві внутрішніх справ створено оперативний міжвідомчий штаб органів системи МВС, який почне роботу з 25 березня і в останній тиждень перед президентськими виборами працюватиме цілодобово.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Очолив оперативний штаб перший заступник міністра МВС Сергій Яровий.

"Мета створення штабу - координація між усіма підрозділами системи МВС. Для того, щоб ми розуміли, що відбувається, аналізували ситуацію в будь-якому регіоні країни й оперативно ухвалювали рішення для реагування на ситуації", - розповів Яровий.

Як зазначив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, з 23 березня всі окружні виборчі комісії буде взято під охорону. "Із завтрашнього дня беремо ОВК під охорону, почнуть завозити бюлетені. А з наступної п'ятниці поліція вже почне супроводжувати бюлетені до ДВК", - розповів він.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк розповів, що ДПСУ очікує 2 тис. офіційних іноземних спостерігачів.

"В Україну вже прибули 400 офіційних іноземних спостерігачів, зареєстровано 301 іноземного журналіста, з яких 80 уже прибули в Україну", - зазначив він. Серватюк додав, що прикордонники також перейшли на посилений режим несення служби.

Перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький підкреслив, що фахівці ДСНС перевірили 100% об'єктів, на яких будуть розташовані виборчі дільниці. На деяких з них були виявлені порушення, про що поінформували власників приміщень. Окрім того, в день голосування на кожній виборчій дільниці буде організовано чергування пожежного поста.

У Державній міграційній службі підкреслили, що також перейшли на посилений режим роботи.

"Зокрема, вже в рамках операції «Мігрант» було виявлено журналістів, які здійснювали провокаційні дії. Зараз стосовно них приймають рішення відповідно до законодавства", - розповіли в ДМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram