ГоловнаСуспільствоЖиття

Супрун опублікувала поради, як поводитися під час "передвиборного загострення"

В.о. міністра радить уникати стресу і не сперечатися з фанатиками.

В.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун рекомендує українцям по можливості уникати людей, які виявляють ознаки "передвиборного загострення" в разі імпульсивної або неадекватної поведінки. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Люди з передвиборчим загостренням можуть вести себе як вільні радикали - імпульсивно і неадекватно, порушуючи чужі кордони і навіть змушуючи вас відчувати себе в небезпеці", - зазначила Супрун.

Щоб захистити своє психічне здоров'я, Супрун рекомендує:

  • в разі маніпуляторів з грубою поведінкою і активними рухами - розверніться і йдіть геть. Сперечатися і доводити власну думку таким людям немає сенсу. Можете вислухати людину і навіть намагатися її заспокоїти, але це спрацьовує не у всіх випадках;
  • встановіть міцні особисті кордони. Якщо ви будете тримати оборону навколо власних принципів - вас буде складно вивести з рівноваги;
  • нагадайте знахабнілим людям, що їх поведінка може мати негативні наслідки. Але в цьому випадку важливо не відповідати агресією на агресію;
  • розмовляйте низьким і спокійним голосом, звертайтеся до людини лише після того, як вона все висловить;
  • якщо конструктивне обговорення не вдається - ігноруйте неадекватну поведінку і уникайте будь-якого контакту.

Супрун зазначила, що люди, які ведуть себе неадекватно, можуть мати психічні проблеми або розлади. В цьому випадку краще допомогти людині отримати професійну допомогу.

В.о. міністра також зазначила, що спілкування з агресивною людиною може стати причиною додаткового стресу, погано вплинути на ваше самопочуття і настрій.

"Не дозволяйте негативу залишатися з вами - вийдіть на прогулянку або пробіжку або просто поговоріть з близькою людиною", - зазначила Супрун.

Раніше журналісти відзначили надзвичайно спокійну реакцію Уляни Супрун на зрив засідання уряду Олегом Ляшком. Напередодні на засідання Кабінету Міністрів увірвався кандидат в президенти, лідер Радикальної партії Олег Ляшко і вимагав не продовжувати контракт з главою "Нафтогазу" Коболєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram