ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області загасили велику пожежу у Вилківському лісництві (оновлено)

Вигоріло 30 га очерету.

Фото: od.dsns.gov.ua

В Одеській області рятувальники погасили велике загоряння трави у Вилківському лісництві. Станом на 15:50 вогонь охопив близько 30 га очерету і 20 га трав'яного настилу, повідомляє прес-служба ДСНС.

Повідомлення про пожежу надійшло сьогодні близько 11:30. До гасіння вогню залучено 65 рятувальників і 16 одиниць техніки. Загрози для населених пунктів зараз немає.

Для гасіння пожежі з повітря залучено авіацію ДСНС.

Оновлення. Станом на 20:50 пожежу трав'яного настилу в лісовому масиві Вилківського лісництва ліквідовано. За інформацією прес-центру ДСНС, до гасіння пожежі було залучено 79 осіб і 19 одиниць техніки. З них від ДСНС 58 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки і літак Ан-32П, трьох осіб і одну одиницю техніки МПК, п'ятьох осіб і дві одиниці техніки Вилківського лісництва, три трактори і 13 осіб з-посеред місцевого населення.

Авіація ДСНС здійснила три скидання води - 24 тонни.

Фото: od.dsns.gov.ua

Нагадаємо, випалювання сухої трави заборонено українським законодавством, оскільки завдає істотної шкоди екосистемі. У безвітряну погоду вогонь може поширюватися зі швидкістю до 4 км/год, а за допомогою вітру - до 30 км/год. Для виникнення пожеж досить недопалка чи іскри.

Фото: od.dsns.gov.ua
Фото: od.dsns.gov.ua
Фото: od.dsns.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram