ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд удруге заслухає обвинувальний акт у справі патрульного Олійника

Із січня минулого року у справі відбулося дві заміни судді.

Суд удруге заслухає обвинувальний акт у справі патрульного Олійника
Сергей Олейник
Фото: kiev.klichko.org

Голосіївський суд Києва вдруге заслухає обвинувальний акт у справі колишнього патрульного поліції Києва Сергія Олійника.

Про це повідомляє "Судовий репортер".

У січні 2018  року в суді вже зачитувався обвинувальний акт, але відтоді у справі відбулося дві заміни судді. Уперше самовідвід взяла суддя Олена Первушина, оскільки після зачитування обвинувального акта стало відомо, що в обвинуваченого також є адвокат, який надавав юридичні послуги Первушиній.

1 лютого 2018 року новим головою був визначений Іларіон Рудик. Суд погодився продовжити слухання і не починати спочатку. У справі вже почали досліджувати письмові докази, але в жовтні 2018 року повноваження судді Рудика закінчилися. Новим головним суддею була визначена Галина Бондаренко.

Суд почав розгляд спочатку й 1 квітня 2019 року має повторно заслухати обвинувальний акт.

Нагадаємо, уночі проти 7 лютого 2016 року патрульні застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Протягом 40 хвилин патрульні безуспішно намагалися наздогнати BMW. Після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого був відкритий вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер. Це був перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Олійник звинувачується за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб) КК України. Його справу розглядає Голосіївський суд.

Після інциденту Олійник продовжує працювати в правоохоронних органах на посаді інспектора відділу зв'язків із громадськістю патрульної поліції.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram