ГоловнаСуспільствоЖиття

Набули чинності нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів

Змінилися також терміни закінчення реєстрації та посадки в літак.

Набули чинності нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів
Фото: Макс Левин

В Україні набули чинності нові Правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу.

Про це повідомляється на сайті Державної авіаційної служби.

"Набрали чинності Правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу, затверджені наказом Державіаслужби від 26.11.2018 № 1239, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 08 лютого 2019 р. № 141/33112", - ідеться в повідомленні.

Документ, зокрема, не містить норми про обов'язкове безкоштовне перевезення багажу певної ваги (раніше було 15 кг). Згідно з новою редакцією Правил, інформація про максимальну кількість і вагу багажу, який приймається авіаперевізником до транспортування без оплати, зазначається в правилах перевізника та в договорі перевезення, що надається пасажиру.

Змінилися також терміни закінчення реєстрації та посадки в літак: тепер авіакомпанії можуть закривати стійки реєстрації не раніше ніж за 45 хвилин до вильоту, а виходи на посадку - не раніше ніж за 15 хвилин до вильоту (раніше 40 і 10 хвилин відповідно). 

Державіаслужба також прибрала мінімальну норму відстані між кріслами (раніше не менше як 31 дюйм у бізнес- і преміум-класі та не менш як 29 дюймів в економ-класі).

Також узаконено Правила стягнення плати за реєстрацію в аеропорту.

Нагадаємо, раніше в Україні діяла редакція правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджена Мінінфраструктури в грудні 2012 року.

Нагадаємо, з 15 січня набули чинності нові правила провезення ручної поклажі авіакомпанії МАУ, які були анонсовані восени минулого року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram