ГоловнаСуспільствоВійна

Канада має намір продовжити військову місію в Україні

Інструктори працюють у межах програми Unifier з 2015 року.

Канада має намір продовжити військову місію в Україні
Фото: www.mil.gov.ua

Канадський уряд сьогодні, 18 березня, повідомить про рішення продовжити військову місію в Україні. Про це повідомляє агентство Reuters.

За словами джерела агентства, міністр закордонних справ Канади Христя Фрілянд і міністр оборони Хардж Сінгх Саджан зроблять відповідну заяву на прес-конференції.

Зокрема, видання нагадує, що 200 канадських військових інструкторів працюють в Україні із серпня 2015 року. За цей період вони встигли попрацювати з 10 тис. українських військовослужбовців. Мандат місії UNIFER добігає наприкінці березня 2019 року.

Метою операції UNIFIER є підтримка Збройних Сил України шляхом надання військового інструктажу і збільшення потенціалу для збереження суверенітету України.

Напередодні міністр оборони Канади Хардж Сінгх Саджан заявив, що канадська підтримка України залишається непохитною. За словами канадського міністра оборони, Канада продовжує підтримувати Україну і допомагає зміцнювати безпеку і стабільність у країні.

Нагадаємо, минулого тижня Канада солідарно з Євросоюзом і США розширила список санкцій щодо російських громадян і компаній. Нові санкції торкнулися повпреда президента РФ в Південному окрузі Володимира Устинова, сина Аркадія Ротенберга Ігоря, голови Роскомнагляду Олександра Жарова, голови Росгвардії Віктора Золотова, голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтина Косачова.

З юридичних осіб під санкції потрапили "Будгазмонтаж", "Туполєв", "Сухий", "МіГ", "Силові машини", "Інтеравтоматика", "Мостотрест", "Гіпробудміст", "Будгазмонтаж міст", Об'єднана авіабудівна корпорація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram