ГоловнаСуспільствоПодії

Українець, двічі отримавши відмову у ввезенні нерозмитненого авто, прорвався через кордон на Закарпатті

На його пошук вирушили прикордонники та співробітники Нацполіції.

Українець, двічі отримавши відмову у ввезенні нерозмитненого авто, прорвався через кордон на Закарпатті
Украинец на нерастаможенном авто прорвался через границу на Закарпатье
Фото: dpsu.gov.ua

На Закарпатті затримали громадянина України, який з другої спроби на нерозмитненій "Мазді" прорвався через кордон. Про це повідомили в ДПСУ.

"Чоловік намагався перемістити на територію нашої держави транспортний засіб німецької реєстрації через автомобільний пункт пропуску "Ужгород", однак у зв'язку з порушенням законодавства йому відмовили у пропуску. 51-річний житель Вінниці вирішив перехитрити правоохоронців і замість повернення на територію Словаччини на швидкості попрямував у бік України", - йдеться в повідомленні.

Прикордонний наряд заблокував правопорушника під час виїзду з пункту пропуску. Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності.

Через кілька годин ситуація повторилася.

Чоловік знову отримав відмову в пропуску автомобіля, зробив вигляд, що розвертається в бік Словаччини, однак раптово змінив напрямок і на великій швидкості рушив у бік Ужгорода.

Порушник збив шлагбаум, пошкодив авто для примусової зупинки транспорту "поставив під небезпеку життя і здоров'я прикордонного наряду, який виконував службові обов'язки", зазначили у відомстві.

Прикордонники спільно з працівниками Нацполіції організували переслідування та затримали чоловіка в Ужгородському районі.

Порушника доставили до пункту тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Він затриманий на термін до трьох діб з метою притягнення до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, зокрема передбаченого ч. 1 ст 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Автомобіль "Мазда" вилучили та перемістять на штрафмайданчик.

Раніше водій мікроавтобуса з п'яним пасажиром і макаронами намагався прорватися через кордон до Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram