ГоловнаСуспільствоЖиття

Терорист з Нової Зеландії в "маніфесті" згадав Україну

У результаті нападу на дві мечеті в місті Крайстчерч загинули 49 осіб.

Терорист з Нової Зеландії в "маніфесті" згадав Україну
Брентон Таррант
Фото: ABC

Один з терористів, які влаштували стрілянину в Новій Зеландії і вбили не менше як 49 осіб, в своєму "маніфесті" згадав Україну.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

"В "маніфесті" терориста, який убив сьогодні мусульман в мечеті в Новій Зеландії, згадується Україна, і відповідно загрози адресовані, в тому числі, і мусульманам України: You will find no reprieve, not in Iceland, not in Poland, not in New Zealand, not in Argentina, not in Ukraine/"Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні"... Сподіваюся, що в Україні ніколи такого не станеться, проте дивно, чому терористи згадали з 195 країн світу всього п'ять країн, і нашу Україну в тому числі?", - написав Ісмагілов в фейсбуці.

Муфтій розповів, що через згадки терористами України на сьогоднішньому джума-намазі парафіяни були надзвичайно стурбовані, а деякі взагалі не прийшли на молитву, чекаючи, що теракт може повторитися і в Україні.

"Перед молитвою до мене підходили чоловіки і питали, чи є у нас якісь заходи безпеки, викликали ми поліцію або Національну гвардію для охорони мечеті, чи є напоготові джгути і медикаменти, і що робити, якщо раптом почнуть нас вбивати? Сьогоднішні події і загрози були настільки несподіваними, що ми навіть не встигли продумати заходи безпеки", - додав Саїд Ісмагілов.

Раніше сьогодні в новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди під час п'ятничної молитви напали на дві мечеті. У теракті загинуло щонайменше 49 осіб.

Один з нападників - 28-річний австралієць і житель Нової Зеландії Брентон Таррант, протягом 17 хвилин транслював у своєму акаунті Twitter все, що відбувається. На цей момент Twitter закрив його обліковий запис.

За даними The Associated Press, Таррант взяв на себе відповідальність за стрілянину. Він залишив на місці злочину 74-сторінковий антиіммігрантський маніфест, в якому пояснив, ким він був і свої мотиви нападу. Він заявив, що він "28-річний білий австралієць і расист".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram