ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє українців померли на блокпостах у зоні ООС

Через великі черги з боку бойовиків медики не встигають надавати допомогу.

Двоє українців померли на блокпостах у зоні ООС
Фото: dpsu.gov.ua

Двоє українців померли на блокпостах в зоні ООС. Про це повідомили в прес-центрі операції об'єднаних сил.

15 березня на КПВВ "Новотроїцьке" померло двоє громадян України, які їхали з окупованої території Донецької області. О 10.35 на контрольно-пропускному пункті "Новотроїцьке" водій таксі повідомив, що по дорозі від блокпоста "Березове-2" його пасажиру стало погано і він втратив свідомість. Старший наряду викликав "швидку", яка прибула через десять хвилин, проте, до того моменту чоловік вже помер. За попередньою інформацією, причиною смерті був інфаркт. Тіло померлого забрали родичі на окуповану територію (чоловік не встиг перетнути лінію розмежування).

Крім цього, на контрольно-пропускному пункті "Майорське", близько 11.40, громадянин України втратив свідомість. Йому викликали швидку допомогу, медики, що прибули на місце, намагалися реанімувати чоловіка, однак близько 12.15 той помер. Він також не встиг перетнути лінію розмежування. Родичі планують поховати його на тимчасово окупованих територіях.

Українська сторона СЦКК заявила, що зазначені випадки сталися внаслідок того, що підконтрольні Росії бойовики постійно створюють довжелезні черги для мирних жителів під час перетину лінії розмежування, що практично унеможливлює надання своєчасної та кваліфікованої медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram