ГоловнаСуспільствоЖиття

Школу в Дніпрі, де масово захворіли діти, закрили на тиждень

До 22 березня будуть готові результати лабораторних досліджень.

Школу в Дніпрі, де масово захворіли діти, закрили на тиждень
Заняття в приміщенні молодшої школи
Фото: Роман Кабачій

У Дніпрі вирішили призупинити навчальний процес у школі №112 до 22 березня. До цього терміну, як очікують, будуть готові результати лабораторних досліджень і стане відома причина захворювання 14 дітей. Про це на прес-конференції заявив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко, пише "Укрінформ".

Освітній процес призупинено для учнів 1-11 класів школи №112 і 2-3 класів школи №126, які тимчасово займаються в школі №112, поки в їх закладі триває ремонт.

Серед 14 дітей, яких госпіталізували, в школі харчувалися восьмеро.

"Ми почали службове розслідування, і вже сьогодні буде видано кілька наказів для всіх навчальних закладів міста. По-перше, всі харчоблоки повинні стати режимними об'єктами, доступ до яких матимуть тільки особи, задіяні в приготуванні їжі. По-друге, ми зобов'яжемо всіх директорів шкіл ще раз перевірити підприємства, в яких вони закуповують питну воду. Деякі школи користуються такими послугами. По-третє, найближчим часом усі працівники харчоблоків шкіл і дитячих садів в обов'язковому порядку повинні пройти санітарні комісії і підтвердити свої санітарні книжки", - зазначив заступник міського голови Дніпра.

Як зазначив заступник міського голови Дніпра - директор департаменту охорони здоров'я населення Андрій Бабський, усіх 14 госпіталізованих дітей найближчим часом випишуть додому, ускладнень у них немає. Лікарі первинної ланки також оглянули 564 дитини в школі №112. Серед них було виявлено двох учнів з підозрою на гостру кишкову інфекцію, зараз вони перебувають вдома під наглядом сімейних лікарів.

З'ясовують ситуацію і фахівці Держпродспоживслужби. "Були відібрані змиви з навколишнього середовища, питна і кип'ячена вода, готові страви. На 15 березня санітарно-епідеміологічне розслідування цього випадку триває. Лабораторні дослідження будуть проводитися впродовж п'яти робочих днів", - зазначила головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Горіла.

Нагадаємо, 14 березня стало відомо, що в одній зі шкіл Дніпра не прийшли на заняття більш ніж 500 учнів. Як з'ясувалося пізніше, госпіталізація знадобилася лише 14 школярам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram