ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля посольства РФ у Києві відкрили сквер імені Нємцова

"Цей сквер буде нагадувати про людей, які борються за правду, за справедливість, за демократію", - зазначив мер столиці Кличко.

Фото: Lb.ua

Влада Києва відкрила сквер імені російського опозиціонера Бориса Нємцова на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту в Солом'янському районі столиці, поруч із посольством Росії.

Про це повідомляють "Українські новини".

На відкритті був мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, а також дочка Нємцова Жанна.

Фото: Lb.ua

"Такий сквер відкрили у Вашингтоні рік тому біля російського посольства, такий самий сквер було відкрито в Литві, такий самий сквер відкрито в Києві. Цей сквер буде нагадувати про людей, які борються за правду, за справедливість, за демократію", - сказав Кличко.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Київська міськрада присвоїла скверу в Солом'янському районі столиці ім'я Нємцова.

Нємцова, який засудив анексію Криму Росією у 2014 році, вбили 27 лютого 2015 року в центрі Москви пострілами в спину. У липні 2017 року за звинуваченням у його вбивстві засудили п'ятьох кавказців. Заур Дадаєв, визнаний судом безпосереднім виконавцем убивства, засуджений до 20 років колонії суворого режиму. Решта отримали від 11 до 19 років.

У лютому 2018 року площа у Вашингтоні біля будівлі посольства РФ отримала ім'я Бориса Нємцова, а в серпні біля російського посольства у Вільнюсі відкрили сквер імені Нємцова.

Президент Петро Порошенко нагородив Нємцова орденом Свободи посмертно.

Фото: Lb.ua

Фото: facebook/Кличко - мер

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram