ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна з 1 березня відновила будівництво стіни на кордоні з Росією, - ДПСУ

Роботи ведуться на ділянці Луганської області.

Україна з 1 березня відновила будівництво стіни на кордоні з Росією, - ДПСУ
Украина возобновила строительство "стены" на границе с РФ

Україна відновила інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

"З 1 березня на тих ділянках, де дозволяють погодні умови, відновилися роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону. Зараз вдалося активізуватися на ділянці Луганської області", - повідомив помічник керівника ДПСУ, речник відомства Олег Слободян.

За його словами, зараз підрядні організації проводять підготовлювальні роботи і облаштовують протитранспортні рови. Тривають також проектно-вишукувальні роботи.

"Загалом з початку місяця вже облаштовано біля 500 метрів ровів (з початку року 4,5 км), 120 м загородження типу "Єгоза" (з початку року 6 км), підготовлено 1200 м траси для облаштування рокадної дороги. На ділянці Золочівського району Харківської області розпочинаються роботи з обладнання системи відеоспостереження та контролю", - зазначив речник Держприкордонслужби.

Фото: dpsu.gov.ua

Слободян нагадав, що цей проект був затверджений постановою уряду в травні 2015 року і передбачає створення системи "інтелектуального кордону", яка об'єднає технічні, інженерні та фортифікаційні новації, а також надасть можливість максимального контролю за лінією кордону.

У 2019 році на будівництво "Стіни" передбачено 400 млн гривень. Слободян зазначив, що протягом 2015-2018 років на реалізацію проекту було виділено 1,3 млрд гривень - за ці кошти обладнані і оснащені близько 30% протяжності російсько-українського кордону.

Фото: dpsu.gov.ua

"Цей проект є вкрай важливим для нашої держави, а тому його реалізація повинна бути пріоритетним завданням для всіх органів влади", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, проект облаштування українського кордону з Росією, що має назву "Європейський вал", або "Стіна", почали реалізовувати в 2014 році.

У листопаді 2018 року проект було продовжено до 2021 року у зв'язку з його недофінансуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram