ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У школі Дніпра не прийшли на заняття 512 учнів з 904 (оновлено)

Поліція відкрила справу через масове отруєння школярів.

У школі Дніпра не прийшли на заняття 512 учнів з 904 (оновлено)
13 детей госпитализированы с отравлением.
Фото: zik.ua

У четвер, 14 березня, в загальноосвітню школу в Шевченківському районі міста Дніпро не прийшли на заняття 512 учнів із 904.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

Зазначають, що 94 учні поскаржилися на погане самопочуття. 12 дітей госпіталізовано в лікарню, їм надають медичну допомогу.

Зараз у школі працюють співробітники відділу ювенальної превенції поліції області. Також на місце виїхала санепідемстанція.

"Інформацію внесено в журнал єдиного обліку. Причини погіршення стану здоров'я дітей й інші обставини події встановлюють", - повідомили правоохоронці.

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів почала розслідувати масове отруєння дітей.

Як повідомив начальник облуправління Держпродспоживслужби Олексій Губський, станом на 16:00 в лікарні міста звернулися вже 13 школярів. Всі учні скаржилися на схожі симптоми: слабкість, блювоту і високу температуру.

Зараз проводиться огляд школи і харчоблоку. У школі оголошено карантин на 10 робочих днів.

Оновлення. У прес-службі ГУНП в Дніпропетровській області повідомили, що за фактом погіршення самопочуття відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

За інформацією управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, загалом на заняття не з'явилося 588 учнів шкіл №112 та №126. Батьки за можливості залишали дітей вдома, щоб упевнитися, що з їхнім здоров'ям все гаразд.

Нагадаємо, раніше в Миколаївській області старшокласник розпорошив у школі перцевий газ. У результаті до медиків звернулися 19 дітей, одну дівчинку госпіталізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram