ГоловнаСуспільствоЖиття

Філарет упевнений, що Україна скоро буде святкувати перемогу над агресором

Головною вадою України зараз є корупція.

Філарет упевнений, що Україна скоро буде святкувати перемогу над агресором
Патриарх Филарет
Фото: Укринформ

Патріарх Філарет упевнений, що Україна незабаром буде святкувати перемогу над агресором - Росією.

Про це він заявив на засіданні Координаційної ради добровольців і волонтерів Національного форуму "Трансформація України" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми поважаємо добровольців і волонтерів, але в той самий час не забуваємо, що за час війни ми створили боєздатну армію. Сьогоднішня армія - це не армія 2014 року. Сьогодні вона показала свою боєздатність, і ми віримо і впевнені, що невдовзі святкуватимемо перемогу над нашим агресором - Росією. Нам потрібна перемога, справедливий мир, а не будь-який мир, до якого закликає дехто. Нам мир у рабстві не потрібен, ми "душу й серце положим за нашу свободу", - сказав патріарх Філарет.

Він підкреслив, мир Україні потрібен ще й для того, щоб країна увійшла до Європейського Союзу і НАТО.

Патріарх також зазначив, що головною вадою України зараз є корупція.

"Чому не можуть побороти корупцію? Тому що немає страху, і через це корупція процвітає. А для того, щоб був страх, потрібно карати злочинців", - підкреслив патріарх Філарет.

Нагадаємо, цього року в Україні на державному рівні відзначили 90-річчя патріарха Філарета. На початку січня Порошенко присвоїв йому звання Героя України, а 22 січня вручив Золоту зірку Героя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram