ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд призначив умовний термін двом чоловікам, які шантажувати прокурора ГПУ

Підсудні Марченко і Гнилошкур вимагали 55 тис. гривень за нерозповсюдження інформації особистого характеру.

Суд призначив умовний термін двом чоловікам, які шантажувати прокурора ГПУ
Фото: runews.su

Суд засудив до трьох років позбавлення волі умовно двох чоловіків за шантаж прокурора Генеральної прокуратури Андрія Беліка. Про це йдеться в матеріалах суду.

Було встановлено, що навесні 2018 року уродженець Житомирської області Віталій Гнилошкур і уродженець Сумської області Олег Марченко зажадали від прокурора 55 тис. гривень в обмін на збереження таємниці даних особистого характеру, які стосуються приватного життя прокурора.

Шантажисти використовували месенджер "Вайбер", через який відправляли прокуророві інформацію про наявні відомості. Злочинці погрожували поширити фотокомпромат за місцем проживання прокурора, на його роботі і через соціальні мережі. Зазначено, що в повідомленнях злочинці називалися "активістами".

У жовтні 2018 року Белік переказав необхідну суму на банківську картку здирників, після чого злочинців затримала поліція. У січні цього року обвинувачені визнали свою провину і уклали угоду зі слідством.

У лютому суд затвердив цю угоду, визнав Марченка і Гнилошкура винуватими у вимаганні. Їм призначено покарання у вигляді трьох років в'язниці, від якого вони звільнені з випробувальним терміном на два роки.

Згідно з інформацією на сайті організації "Автомайдан", прокурор Белік у складі групи правоохоронців брав участь у розслідуванні кримінального переслідування, відкритого в липні 2017 року за фактом закидання яйцями депутата Верховної Ради Олега Барни (фракція "Блок Петра Порошенка"). Також 9 березня 2016 року прокурора Белік закрив кримінальне провадження проти колишніх керівників "Родовід банку", обвинувачених у привласненні майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram