ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за день зробили два обстріли, поранено двох українських військових

Спостерігачі ОБСЄ виявили сліди обстрілу школи на непідконтрольній Україні території.

Бойовики за день зробили два обстріли, поранено двох українських військових

Сьогодні протягом дня російські бойовики на Донбасі двічі обстріляли позиції операції об'єднаних сил. В результаті обстрілу поранення отримали двоє українських військовослужбовців, повідомляє прес-служба Міноборони.

Обстрілу піддалися позиції поблизу Авдіївки і Мар'їнки, бойовики застосовували станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю, також зафіксована робота снайпера.

На обстріли противника військові відповіли адекватним вогнем. Втрати бойовиків уточнюються.

Крім того, сьогодні стало відомо про обстріл школи в Золотому-5, яке розташоване на підконтрольній бойовикам території. Про сліди обстрілу повідомила спостережна місія ОБСЄ. За даними патруля, спостерігачі зафіксували пробоїни в віконних рамах із західного боку школи - на першому, другому і третьому поверхах. За оцінкою Місії, пошкодження в школі, яку щодня відвідують діти, виникли недавно і були викликані вогнем зі стрілецької зброї.

Директор навчального закладу повідомила СММ, що будівля школи була обстріляна вночі 11 березня. Причетність до обстрілу підрозділів Збройних Сил України виключається, оскільки рельєф місцевості на напрямку, зазначеному в звіті, становить закритий профіль, і виключає будь-яку можливість ураження школи із застосуванням стрілецької зброї. Крім того, відстань від найближчих позицій Об'єднаних сил до пошкодженої школи становить понад 4,4 км.

Нагадаємо, за минулу добу, 12 березня, втрат серед українських військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram